Samarbetspartners

Pakistanhjälpen

Är en organisation med säte i Sverige som jobbar med hjälp på olika sätt i Pakistan. De stödjer församlingar, skolor och motverkar slaveri. Vi samarbetar med dem genom att vi är med och finansierar att tegelbruksslavar får möjligheten att lämna sina liv som livegna trälar och få en ny start i livet. På bilden nedan ser vi Shakeel och hans farmor bredvid en av våra kontakter i Pakistan som varit med och betalat av deras skuld så att de nu kan starta nya liv i en ny stad där Shakeel får gå i skolan.

Our daughters International

ODI jobbat mot slaveri i Indien och Nepal och har förhindrat och hjälpt tusentals från ett liv som traffickingoffer. Vi är med och finansierar en av deras gränsstationer mellan länderna som varje år ger såväl förebyggande rådgivning till dem som passerar som stoppar och befriar dem som är på väg in i slaveri.

Church on the road

Detta är en församlingsrörelse i Indien och Nepal med ca 290 husförsamlingar. Tillsammans med dem har vi hitintills genomfört två kvinnoprojekt. I de projekten har vi hjälpt prostituerade och deras barn ut ur ett liv som sexslavar. Kvinnorna har utbildats i sömnad och företagande och fått varsin symaskin. Barnen har fått stöd till skolgång. Målbilden är att hjälpa dem loss och ge dem verktyg för ett nytt liv.

Freedom 418

Nu är vi i norra Thailand i staden Chiang Mai. Detta är en organisation på plats i stadens red light district. De jobbar även förebyggande. Vi har hjälpt dem genom att finansiera hyror för ett safe house för kvinnor på väg ut ur en trafficking-situation samt även bidragit med stöd till förebyggande arbete på skolor i Thailand.

For freedom International

Även här är vi i Thailand, men denna gång i södra delen av landet. Nämligen i Phuket. FFI arbetar med att hjälpa kvinnor ut ur sexuellt slaveri, ge dem utbildning och en ny framtid. De samarbetar även med FBI och den thailändska polisen för att barn skall kunna berätta sin berättelser på ett tryggt sätt. Här stödjer vi genom att bidra med finansiellt stöd till personal i arbetet.

PMU

Detta är pingströrelsens gemensamma biståndsarbete som jobbar i många länder med många olika frågor. Bland annat jobbar de i Kongo med att motverka våldtäkter som krigföring, stödjer nobelpristagaren dr Mukwege samt motverkar barnslaveri i gruvorna som gräver efter mineraler till våra mobiltelefoner. Vi har jobbat tillsammans med PMU för att informera och upplysa kring frågorna om modernt slaveri.

IBRA

Här gäller det media. Ibra bedriver arbete i stora delar av världen på många olika sätt. Vårt samarbete med dem handlar om att de sänder förebyggande program för att förebygga trafficking. De sänds via ca 15 radiostationer i Nepal. Lyssnare som tar kontakt och söker hjälp hänvisas till ODI som nämnts ovan.

Svenska församlingar och organisationer

Till detta kommer ett 20-tal pingstförsamlingar som sagt att de vill vara partners med No slaves och lägga sina röster till våran för att säga nej till slaveri. Är du församlingsengagerad och vill att din församling skall vara med och bekämpa modernt slaveri? Ta gärna kontakt med oss så kan vi hjälpa till.